Olen 29-vuotias helsinkiläinen freelancenäyttelijä ja -laulaja. Olen valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi 

Tampereen Ammattikorkeakoulusta ja muusikoksi Helsingin Pop & Jazz konservatoriosta, pääaineenani pop/jazz-laulu. Alunperin olen aloittanut musiikkiopinnot klassisella viululla, ja muita soittimiani ovat piano, kitara ja poikkihuilu. 

Työskentelin 2019-2021 kiinnitettynä näyttelijänä Helsingin Kaupunginteatterissa. Minut on saattanut nähdä muun muassa koko perheen suurmusikaalissa Pieni Merenneito, jossa näyttelin prinsessa Arielin roolin. Muita töitäni viime vuosilta on Isabellan rooli näytelmässä Humiseva harju ja useita eri rooleja musikaalikomediassa Päiväni murmelina. Teatteritöiden ohella teen ympäri vuoden äänitöitä ja monipuolisesti keikkaa Bilebändi Soulmostin solistina. Vapaahetkinäni näen ystäviäni, soittelen kitaraa ja neulon villasukkia! 

IMG_3280.jpg

”Merenneito Arielina sädehtii kerrassaan hurmaava Sonja Pajunoja, jolla on paitsi upea ääni myös Arielin rooliin tarvittavaa karismaa ja sulokkuutta.”

Annina Pennonen/Kotiliesi 30.8.2019

"Liike- ja elekieli on myös ohjattu onnistuneesti, niin että esimerkiksi Sonja Pajunojan Isabellan rakastuminen on vastaansanomattoman hauska – mutta ehdottoman tyylikäs." 

Sanna Kangasniemi/Helsingin Sanomat 31.1.2020

"Pajunoja näyttelee vaativan roolinsa valtavalla intensiteetillä."

Me Viisi -elämysblogi 13.3.2018

"Sonja Pajunojan Rizzo on sähäkkä ja särmikkään äksy tyttö."

Markus Määttänen/Aamulehti 5.2.2016